Dej til 4 pizzaer
- 3 dl vand
- 600 g mel
- 2 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 50 g blødt smør
- 2 g gær
Pizzasovs
- 1 ds. fl. tomater
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 1 tsk oregano
- 4 blade frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
Fyld
- 250-300 g mozzarella
- 150 g ventricina (italiensk pepperoni)
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Tilsæt salt og olie.
- Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt.
- Dejen deles i 4 portioner.
- Hver portion æltes hårdt – så luften presses ud.
- Formes til 4 boller.
- Tildækkes med husholdningsfilm og hæver i stuetemperatur i 4 timer. Stilles derefter i køleskabet i 2 timer.
- Alle ingredienser til tomatsovsen blendes sammen.
- Ovnen forvarmes ved højeste temperatur i ca. 45 min. med 1 plade (vigtigt).
- Dejen formes – skal være meget tynd (brug evt. kagerulle).
- 4 spsk. sovs og 1/4 af osten kommes på pr. pizza.
- Pizzaen sættes på den varme plade og bages midt i ovnen i ca. 8 min. pr. stk. 6 – 7 stk. pepperoni kommes på den færdige pizza.
Velbekomme!