Pizza – superenkel, supergod

Dej til 4 pizzaer

  • 3 dl vand
  • 600 g mel
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g blødt smør
  • 2 g gær

Pizzasovs

  • 1 ds. fl. tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 4 blade frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg

Fyld

  • 250-300 g mozzarella
  • 150 g ventricina (italiensk pepperoni)

Fremgangsmåde

  • Gæren røres ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt og olie.
  • Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt.
  • Dejen deles i 4 portioner.
  • Hver portion æltes hårdt – så luften presses ud.
  • Formes til 4 boller.
  • Tildækkes med husholdningsfilm og hæver i stuetemperatur i 4 timer. Stilles derefter i køleskabet i 2 timer.
  • Alle ingredienser til tomatsovsen blendes sammen.
  • Ovnen forvarmes ved højeste temperatur i ca. 45 min. med 1 plade (vigtigt).
  • Dejen formes – skal være meget tynd (brug evt. kagerulle).
  • 4 spsk. sovs og 1/4 af osten kommes på pr. pizza.
  • Pizzaen sættes på den varme plade og bages midt i ovnen i ca. 8 min. pr. stk. 6 – 7 stk. pepperoni kommes på den færdige pizza.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.