Følgende har venligt bidraget

Anders Brummerstedt med præciseringer om fælles ane Jens Poutruphus (1841).

Birgit Larsen med forskellige præciseringer og et meget interessant gravvers for fælles ane Mads Christensen [Mads Bjørnskov] (1797), Nørre Snede.

Flemming Holm bl.a. om jobbet som skovfoged og om fælles aner Hendrich Mathiesen (1759) og Ellen Andersdatter (1762), Åshøje.

Erik Præstekjær har ajourført mig med oplysninger om Præstekjær-familien. Erik og jeg har fælles oldeforældre: Jens Poutruphus (1841) og Mariane Pedersen (1849).

Daniel Eric Ulfeldt Miles har givet oplysninger om de sydamerikanske efterkommere af farfars bror, Mads Sørensen Christensen (1871), der omkring 1912-13 emigrerede til Argentina.

Gunnar Andreasen har velvilligt sendt mig sin biografi om sin farfar, Søren Andreasen (1859), hvori også omtales fælles aner Christen Sørensen (1807) og Zidsel Marie Andersdatter (1812), Nørre Snede.

Hans Chr. Wilsom lånte mig i samarbejde med sin søster Annette Wilsom et eksemplar af Slægtsbog over Slægterne Forpagter Pedersen og Holm Pedersen, Fredericia 1955. Fælles aner: Peder Christian Sørensen (1810) og Else Nielsdatter (1820).

Harlan Rosacker har generøst delt resultaterne af sin forbilledlige indsats med at kortlægge sine forfædres liv og færden. Harlan har kastet nyt lys over, hvad der skete med de 7 af farfars søskende, der etablerede sig i USA – fortrinsvis i Omaha, Nebraska. Jeg skylder også Harlan en stor tak for den enestående hjælp med at oversætte farfars erindringer til engelsk. Fælles aner: Oldeforældre Søren Christensen (1839) og Mette Madsen (1850).

Fætter Jørgen Tolstrup Christensen, som med sine slægtsforskningsresultater inspirerede mig til at tage fat.

Lars Fredskov (Lenes halvfætter) har med stor entusiasme sparret og inspireret med sin kortlægning af sine aner – herunder Fredskov-familierne.

Fætter Mads Gaub med bl.a. faster Ingeborgs historier og den digitaliserede lydoptagelse fra ca. 1961 med farfars oplæsning.

Malene Hoxer Juul med opdateringer om farbror Johs’ familie.

Ole Rønnenkamp Holst sendte billeder fra Fuirendal, hvor hans farfar, forpagter Ludvig Rønnenkamp Holst, og min farfar sammen med det øvrige personale var fotograferet i sommeren 1904.

Kvartfætter Bob Jepsen har opdateret databasen med efterkommere af Niels Andreas Christensen – den første i slægten, der udvandrede til USA. Fælles aner Christen Sørensen (1807) og Zidsel Marie Andersdatter (1812).

Susanne Hammershøy kunne berette om kontakt til Søren Pedersen Forpagters (1770) oldebørn i USA.

Thorkild Bjørnskov Rasmussen for interessante oplysninger og billeder. Fælles ane: Mads Christensen [Mads Bjørnskov] (1797).

Tusinde tak for jeres bidrag. I har ledt mig på nye (eller rette) spor, og I har på den måde gjort det endnu sjovere for mig at slægtsforske. Også tak til jer andre, som jeg ikke lige har fået nævnt.

2 tanker om “Følgende har venligt bidraget”

 1. Hej Søren,
  Det ser ud til at vi har nogle fælles aner.
  Min 2xtip oldefar Christen Sørensen Rygaard
  Tipoldefar Søren Christensen Rygaard
  Oldefar Christen Christensen Rygaard fik slægtsnavnet Rygaard i februar 1905. Mon du har viden om hvor navnet Rygaard stammer fra? Der har været en gård med det navn tæt ved Thorsager Kirke, men også ved Nørager. Venlig hilsen, Erik Rygaard Lassen

  1. Hej Erik
   Jeg har ikke forfulgt det spørgsmål. Det må være rimeligt at formode, at Rygaard-slægten er startet med at få kaldenavn efter den Rygård (Ryegaard), der ligger i Thorsager. Det er ikke unormalt, at det med tiden er blevet et egentligt slægtsnavn.
   Vi kan vist heller ikke udelukke, at Rygaard-slægten er flyttet til Thorsager fra Rygård ved Nørager. Og så har det været bekvemt at identificere dem som Rygaard.
   /Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.