Slægtsforskning

Min interesse for slægtsforskning spirede allerede, da jeg som dreng så den slægtstavle, som min farfar havde udarbejdet omkring 1950. Tænk, jeg kunne dér se, at jeg har en tip-tip-tip-oldefar ved navn Niels Madsen – født i 1754!

htc_slaegtstrae

Farfar har tegnet tavlen i forbindelse med sit arbejde med at skrive sine erindringer. Det er farfar, der har skrevet de oplysninger, der skrevet med sort (fylde-)pen. Nyeste sorte dato er fra 1949. Min far, Emil, har foretaget ajourføringer på et senere tidspunkt – med blå kuglepen.

Jeg har »bare« bygget lidt videre på farfars arbejde. Ikke med ajourføringer på det gulnede papir. Men med registreringer og – så vidt muligt – med dokumentation i elektronisk form.

Resultatet af mine anstrengelser ligger disse sider. Oplysningerne er online af hensyn til både nære og fjernere slægtninge; så se det igennem og skriv til mig, hvis du ser noget, der giver anledning til spørgsmål og kommentarer.

Endvidere har jeg fået lov til at offentliggøre nogle af de historier og erindringer, som i forskellige sammenhænge er nedfældet af familiemedlemmer.

14 tanker om “Slægtsforskning”

 1. Ved et tilfælde landede jeg på din hjemmeside i sidste uge, hvor jeg efter besøg hos venner i Øster Hornum “googlede” min mands farmor: Anine Andersen. Vi har et postkort fra Eberhardt og Holger Andersen, sendt fra Liverpool dagen før de rejste videre. Frimærket mangler, men nu ved vi, at det er fra 1906. Tak for det.
  Vi har mere end 50 breve og en del billeder fra familien i Amerika.

  1. Tak for hilsnen. Det er egentlig ikke mit slægtstræ. Jeg har lavet slægtstræet for at hjælpe Holgers svigerdatter (den er god nok!), Betty, med den rette stavning af hendes danske slægtninges navne. Forbindelsen er, at Holgers hustru, Anna Andersen, gik i søndagsskole i Vejle sammen med min farfars lillesøster, Deborah Cramer. Holgers og Annas datter, Ila Knudson, havde et livslangt venskab med Deborahs datter, Rose Mary Rosacker.

 2. Hej igen
  Jeg var lidt hastig, da jeg sidst skrev til dig, måske fordi vi skulle på ferie. Efterfølgende har jeg læst ovenstående, og det var spændende at se en forbindelse.
  Nu pakker jeg papirerne væk igen, indtil det bliver vinter.
  Vi har drøftet, om efterlevende familie i Amerika kunne være interesseret i at modtage det, vi har liggende.
  Vi overvejer i hvert fald muligheden.
  Med venlig hilsen
  Bente Hilmar

 3. Hejsa. Jeg er næsten sikker på at min oldefar Hans Peter Kristiansen er med på billedet. Men hvor jeg ved jo ikke hvordan han så ud. Ved du om der står navne på billedet?
  Mvh Sussie Furendal.
  Min Farfar og hans bror købte navnet i 1914.

 4. Hej,
  Jeg søger efterkommere til Reese familien i Nordjylland og er usikker på dine oplysninger og hvad folketællingen for 1901 for Veggerby oplyser om Jens Vilsum Jensens hustru.
  Mvh.
  Finn Jelstrup

  1. Hej Finn
   Jens Vilsums første hustru, der er med i FT-1901, døde i barselsseng i 1905. Du får også en mail fra mig.
   /Søren

 5. Hej

  jeg sendte tidligere en meddelelse via jeres hjemmeside til Neesgaard vedrørende Jens Madsen Væver.

  jeg er i tvivl om hvorvidt meddelen er blevet læst, og om jeg kan forvente et svar/reaktion herpå?

  mange hilsener
  Bernhard Christensen, Nuuk

 6. Hej Søren. Jeg blev ringet op i aftes af Lars Fredskov, fordi jeg hedder Fredskov. Han sendte mig en mail med links til diverse af hans slægtsforskning, og her kommer jeg videre til din side. Jeg kan bare ikke se, hvor du gemmer dét du har om min slægt. Kan du hjælpe mig?
  På forhånd tak og venlig hilsen
  Britta Fredskov Hegelund

  1. Hej Britta
   Det skal åbenbart ikke være nemt.
   Du skal folde menupunktet Slægtsforskning ud. Det er i skrivende stund i den blå spalte til venstre og tæt på toppen. Du folder ud ved at trykke på den lille vinkel. Så skal du blot klikke på undermenupunktet Slægtsdatabasen.
   Du kan også klikke her! 8^)
   /Søren

 7. hej
  Jeg hedder Jytte Rasmussen og er 77 år gammel > f. Nielsen
  jeg er startet på Slægtforskning omkring min familie og her dukkede Tolstrup Christensen op

  1. Hej Jytte
   Velkommen. Jeg håber, at du kan finde noget, du kan bruge. Hvordan er vi forbundne?
   /Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.